Om du verkligen skulle bry dig om mig.

om du verkligen brydde dig om mig, så skulle du se mig i ögonen när jag talade till dig, och så skulle du tänka på vad jag säger istället för vad du skulle säga när jag talat klart, och höra mina känslor tillsammans med mina ord.

om du verkligen brydde dig om mig skulle du lyssna utan att försvara dig, skulle du lyssna utan att bestämma om jag har rätt eller fel, och du skulle fråga varför, inte bara hur när och var.

om du verkligen brydde dig om mig skulle du skratta med mig, inte åt mig. du skulle talat med mig inte till mig, och du skulle veta när det var tid att vara tyst, istället för att avbryta & be mig vara tyst.

om du verkligen brydde dig om mig skulle du inte klättra över mina murar, du skulle väntat tills jag släpper in dig, du skulle inte försöka låsa upp mina hemligheter, du skulle vänta tills jag gav dig nycklen.

och om du verkligen brydde dig om mig, skulle du älskat mig iallafall.
och om jag verkligen brydde mig om dig, så skulle jag lagt handboken åt sidan, lämna alla mina lösningar hemma, och föreställningen skulle upphöra. vi skulle bara varit oss själva.